Musik, Dans och Makramé Smycken | Jay Bird

Om mig

Frigörande Sång | Jay Bird

Min passion sträcker sig långt - från att bjuda in och stödja människor, till musik, dans och skapandet av smycken. Min resa är fylld med en mångfald av erfarenheter och möten med olika målgrupper. Jag strävar efter att skapa en trygg fristad där människor kan bli inspirerade och stöttade i att upptäcka sin inre styrka och självförtroende.

Utbildningar och socialt arbete 

Jag är utbildad socionom vid Göteborgs universitet och har flerårig erfarenhet inom socialt arbete. Jag har bla arbetat med unga kvinnor med hedersrelaterad problematik, personer med funktionsvariationer, individer med missbruksproblematik och ungdomar i fritidsverksamhet. Genom att skapa trygga och öppna rum har jag fått se människor våga dela sina berättelser, visa sina känslor och därigenom växa till sin fulla potential. 

Musik

Musikutbildning 

Jag är musikutbildad vid Adolf Fredriks musikklasser, Rytmus Musikgymnasium , Ingesunds folkhögskola och Skeppsholmens folkhögskola. Med dessa utbildningar inom musik, sång, piano och singer/songwriter har jag fördjupat mig i den kreativa världen. Dessa institutioner har inte bara försett mig med en bred förståelse för musikens värld, utan även bidragit till min utveckling som musikskapare. Där har jag fått möjligheten att utforska olika musikaliska stilar och tekniker samt hittat min egen unika röst och stil inom musiken.

Min musikaliska bakgrund är en central del av mitt liv. Min resa som musiker och artist började vid en tidig ålder när jag tog mina första pianolektioner som 7 åring. Jag har spelat allt från klassiskt musik till jazz, funk och visor. I vuxen ålder har jag turnerat med egna band runt om i Sverige och Berlin. För att hjälpa unga musiker att förverkliga sina drömmar inom musikvärlden har jag arrangerat festivaler i Göteborg. Denna erfarenhet har varit berikande för mig och gett mig möjlighet att coacha unga och inspirera dem till att tro på sig själva och sin potential. 

Att musicera är en naturlig förlängning av mitt uttryckssätt. Att stå på scenen och dela med mig av min musik är en erfarenhet som alltid fyllt mig med glädje och inspiration.

Sång-workshops

Ett intresse som blivit starkare hos mig är hur rösten kan utvecklas och vilka positiva hälsoeffekter som kan uppnås med hjälp av sång och sångträning.

Jag leder frigörande sång-workshops där jag täcker allt från röstteknik till att lösa upp eventuella blockeringar i halsregionen och i individers självbild. Detta är för mig en möjlighet att dela med mig av min kunskap inom musik och hjälpa människor att hitta sin unika röst och sätt att uttrycka sig i ett tryggt space.

Dans 

Danserfarenhet 

Dans är en annan form av uttryck där jag har funnit en djup passion. Som professionell danslärare i hiphop för vuxna på Dansforum och Performing Arts School (PAS) har jag över 15 år av engagemang inom dans. Med särskilt fokus på hype och hiphop men även frigörande dans, har jag utforskat en värld av rörelse och rytm. Jag har dansat på olika skolor runt om i landet och år 2016 blev jag en medlem i dansgruppen Street Performance Group/STPG. Jag är idag en av grundarna till dansgruppen ”Good Vibes” och vårt fokus på performance har lett oss till evenemang runtom i Göteborg. Ett minnesvärt ögonblick var när jag tillsammans med dansgruppen Funktion Crew, hade äran att inviga Statement Festival i Göteborg år 2018. 

I mina dansklasser delar jag min glädje för rörelse och uttryck med mina elever och studenter. Jag tror på att lära med lekfullhet, att sprida energi i rummet genom att våga ta plats med kroppen och känslan och ha kul med det!  

Smycken

Min utforskning av kristaller och stenar började som en resa till inre helande balans under rehabilitering efter en knäskada. Denna upptäckt har utvecklats till något vackert och meningsfullt. Med omsorg skapar jag makramé-smycken som bär med sig en påminnelse om att tro på sig själv och att bevara de positiva energier som var och en av oss bär inom sig. Varje smycke är en unik följeslagare i din personliga resa.