Musik, Dans och Makramé Smycken | Jay Bird

Dans


Som danslärare i Hiphop för vuxna på Dansforum och Performing Arts School (PAS) har jag över 15 år av engagemang inom dans. Med särskilt fokus på hiphop men även Frigörande dans , har jag utforskat olika sätt att uttrycka sig genom rörelse och rytm. Har du en del danserfarenhet inom hiphop och vill fortsätta utvecklas?

Välkommen att besöka Dansforums hemsida och anmäl dig till min klass “Hiphop Fortsättning Vuxna” . Eller känner du att du vill utforska ditt helt eget rörelsemönster och samtidigt öppna upp blockeringar i ditt inre? Håll då utkik efter events där jag håller workshops eller mejla mig för att boka till ditt egna event.

Dansforum och Performing Arts School

Välkommen till den pulserande världen av hiphop-dans, en konstform som inte bara har revolutionerat musikscenen utan även omdefinierat sättet vi uttrycker oss på dansgolvet. Hiphopens danshistoria är en berättelse om kreativitet, självuttryck, självförtroende och gemenskap. Ursprungligen född på gatorna i New York på 1970-talet, växte hiphop-dansen fram som ett kraftfullt sätt för personer att uttrycka sig. Det var ett svar på samhällets utmaningar och ett sätt att skapa en egen identitet. Hiphopens dansform inkluderar olika stilar som breaking, locking, popping och street dance, alla präglade av en unik känsla av självuttryck och en tung rytmisk puls.

Lekfull Hiphop

Hiphop behöver inte vara allvarlig och strikt. Tvärtom, det är en konstform som uppmuntrar till lekfullhet och kreativitet. I mina klasser fokuserar jag på att skapa en miljö där elever och dansare levererar känsla före precision. Jag tror på att släppa loss, låta musiken guida och utforska olika rörelser på ett lekfullt sätt. Hiphop ger oss en plattform att spela ut olika attityder och känslor som vi bär med oss. Jag ser det som ett konstnärligt uttryck för våra livserfarenheter. Genom dansen kan du ventilera, utforska och omfamna olika sidor av dig själv. Jag ser dansen som en snygg konstform - men också som en terapeutisk resa där varje rörelse blir en spegling för ditt inre jag och kan bygga ditt självförtroende. Hiphop ger mig personligen en möjlighet att skapa och definiera mig själv på dansgolvet.


Groove, Känsla och Gemenskap

Groove och timing är kärnan i hiphopdansen. Det handlar om att känna musiken, följa dess rytm och låta dig själv bli en del av dess puls. I mina klasser lär jag ut teknikerna bakom hiphop på olika nivåer men fokuserar på att skapa en miljö där elever och dansare levererar en känsla före precision. En viktig del i mina dansklasser är också vikten av gemenskap. Hiphop dansas bäst när det görs tillsammans, när du känner pulsen av dina meddansares energi och skapar något större än dig själv. Så, varför dansa hiphop? För känslan av att vara levande, för möjligheten att spela ut olika sidor av dig själv, för känslan i gemenskapen, för att våga ta för dig och för glädjen av att dansa genom livet.


Frigörande dans / movement flow

Välkommen till en upplevelse av frigörande dans och rörelse, där varje steg är en resa inåt, en resa mot att släppa taget om kontrollen och följa din egen inre rytm. Genom hjärtlig guidning och en inledande meditation bjuds du in att utforska det magiska samspel mellan kropp, sinne och själ.

Dessa workshops är inte bara dans, de är en inbjudan att känna, att landa i nuet och att utforska ditt eget inre flow. Det handlar inte om att utföra perfekta steg, utan att lyssna på din egen intention och låta dina behov guida varje rörelse. Här skapas utrymme för att släppa prestationens tryck och istället omfamna den befriande känslan av att dansa för dig själv.

Förutom att vara innerligt lägger jag också till en lekfull dimension. Variationer förekommer för att släppa kontrollen och våga hänge sig in i barnet inom dig. Det är en stund för självutforskning och självkärlek, där du kan låta dig guidas djupare in i din egen unika rörelse. Workshopsen är skapade för att passa alla, oavsett tidigare erfarenhet eller teknisk skicklighet. Det viktigaste är att du tillåter dig själv att vara närvarande och att omfamna den frihet som kommer med att dansa utan bedömning.

Boka in mig för ditt nästa event, festival eller sammankomst och låt deltagarna upptäcka kraften i att släppa loss, känna in och följa sin egen dans. Det är en resa inåt, en resa mot frihet och en resa mot självkärlek, med lekfullhet som en väg att återupptäcka barnet inom sig.